Jablečná linecká buchta (Ala)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kypřící prášek
150 g cukru moučky
250 g másla
100 ml mléka
600 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce
Náplň:
1 citron
1 lžíce cukru krystal
1,5 kg jablek
1 skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Nezapomeneme dopředu vytáhnout máslo, aby nám změklo. Můžeme dát těsto vychladit na půl hodiny do ledničky (ale není to nutné, jde to válet ihned).

  2. Jablka nastrouháme nahrubo, přidáme skořicový cukr a citron (můžeme přidat i vanilkový pudink, aby jablka lépe držela pohromadě).

  3. Plech lehce vymažeme máslem.

  4. Těsto rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na pomoučněném válu a přeneseme ji na plech. Těsto propícháme vidličkou. Na něj rozprostřeme jablečnou náplň. Druhou část těsta si taktéž rozválíme a přeneseme na jablečnou náplň. Potřeme rozšlehaným vejcem a opět propícháme vidličkou.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na asi 180 stupňů po dobu 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!