Špenátové rizoto s krevetami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 balíček rýže
- 250 g krevet
- 250 g mraženého špenátu nebo čerstvý
- 4 stroužky česneku
- špetka pepře
- špetka chilli
- bazalka na ozdobení
- 100 g čočky
Postup Špenátové rizoto s krevetami
Postup přípravy receptu
-
Rýži ponoříme do vroucí osolené vody a necháme ji vařit po dobu doporučenou výrobcem.
Mezitím si nakrájíme česnek na malé plátky. Asi 5 minut před uvařením rýže vložíme do pánve česnek, špenát a krevety (popřípadě i čočku).
Posléze vsypeme do rozehřáté pánve uvařenou rýži a vše důkladně zamícháme, vsypeme špetku pepře a chilli a minutku promícháváme na pánvi. Ihned podáváme ozdobeno čerstvou bazalkou.