Jahodové tiramisu podle Milky
Recepty, MoučníkySuroviny
- cukrářské piškoty (nejlépe italské «savoiardi») – 24-26 ks (zaleží na rozměru mísy)
- 250 g mascarpone
- 7 lžic cukru moučky (5 lžic do krému, 2 lžíce do rozmixovaných jahod)
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic kokosového likéru Malibu (3 lžíce do krému, 2 lžíce do rozmixovaných jahod)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 300-350 g čerstvých jahod
- 2 lžičky jahodového sirupu Monin
- bílá čokoláda (nastrouhaná, na ozdobu)
Postup Jahodové tiramisu podle Milky
Postup přípravy receptu
-
Krém: V misce smíchat mascarpone, 5 polévkových lžic cukru-moučky, vanilkový cukr a 3 polévkové lžíce Malibu. Ušlehat smetanu a přidat k mascarpone.
Připravit jahody: Omýt, osušit, nakrájet na plátky (2-3 ks jahod nechat vcelku na ozdobu), zbytky (odřezky) rozmixovat s 2 polévkovými lžícemi cukru-moučky, potom přidat 2 polévkové lžíce Malibu a 2 kávové lžičky jahodového sirupu Monin.
Piškoty savoiardi namáčet do rozmixovaných jahod a ukládat, třeba, do skleněné zapékací mísy (30x30 cm), na piškoty ukládat jahodové plátky, další vrstva – krém, pěkně roztírat silikonovou lopatkou – krémem nešetřit, postup opakujeme (vrstev «piškoty+jahody+krém» může být tři, ale ne víc, «konstrukce» je pak nestabilní:)). Dát na několik hodin do ledničky. Při podávání seshora posypat kakao, ozdobit jahodami a nastrouhanou bílou čokoládou.