Jahodové tiramisu podle Milky

Recepty, Moučníky

Suroviny

cukrářské piškoty (nejlépe italské «savoiardi») – 24-26 ks (zaleží na rozměru mísy)
250 g mascarpone
7 lžic cukru moučky (5 lžic do krému, 2 lžíce do rozmixovaných jahod)
1 vanilkový cukr
5 lžic kokosového likéru Malibu (3 lžíce do krému, 2 lžíce do rozmixovaných jahod)
250 ml smetany ke šlehání
300-350 g čerstvých jahod
2 lžičky jahodového sirupu Monin
bílá čokoláda (nastrouhaná, na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Krém: V misce smíchat mascarpone, 5 polévkových lžic cukru-moučky, vanilkový cukr a 3 polévkové lžíce Malibu. Ušlehat smetanu a přidat k mascarpone.

  2. Připravit jahody: Omýt, osušit, nakrájet na plátky (2-3 ks jahod nechat vcelku na ozdobu), zbytky (odřezky) rozmixovat s 2 polévkovými lžícemi cukru-moučky, potom přidat 2 polévkové lžíce Malibu a 2 kávové lžičky jahodového sirupu Monin.

  3. Piškoty savoiardi namáčet do rozmixovaných jahod a ukládat, třeba, do skleněné zapékací mísy (30x30 cm), na piškoty ukládat jahodové plátky, další vrstva – krém, pěkně roztírat silikonovou lopatkou – krémem nešetřit, postup opakujeme (vrstev «piškoty+jahody+krém» může být tři, ale ne víc, «konstrukce» je pak nestabilní:)). Dát na několik hodin do ledničky. Při podávání seshora posypat kakao, ozdobit jahodami a nastrouhanou bílou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!