Zapečené křenové brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5 větších brambor
- 150 ml smetany na vaření (kdo chce tak smetanu na šlehání)
- 1 lžíce pomazánkového másla
- 1 lžička pikantní hořčice
- 1 lžíce smetanového křenu nebo čerstvého strouhaného
- 100 g anglické slaniny nebo měkkého salámu
- 50 g plátkového sýru
- kousek kapie
- sůl
- pepř
- snítka tymiánu
Postup Zapečené křenové brambory
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky, posolíme a opepříme. Sýr a slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky.
Smetanu rozmícháme s máslem, hořčicí a křenem. Zapékací misku vytřeme lehce máslem a skládáme střídavě suroviny za sebe.
Zalijeme smetanou a pečeme v předem vyhřáté troubě do měkka asi 35 minut. Prvních 15 minut přikryjeme alobalem.