Zapečené křenové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 větších brambor
150 ml smetany na vaření (kdo chce tak smetanu na šlehání)
1 lžíce pomazánkového másla
1 lžička pikantní hořčice
1 lžíce smetanového křenu nebo čerstvého strouhaného
100 g anglické slaniny nebo měkkého salámu
50 g plátkového sýru
kousek kapie
sůl
pepř
snítka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky, posolíme a opepříme. Sýr a slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky.

  2. Smetanu rozmícháme s máslem, hořčicí a křenem. Zapékací misku vytřeme lehce máslem a skládáme střídavě suroviny za sebe.

  3. Zalijeme smetanou a pečeme v předem vyhřáté troubě do měkka asi 35 minut. Prvních 15 minut přikryjeme alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!