Zapečená kaše s jogurtovou omáčkou

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

(zbylá bramborová kaše uvařená dle našeho způsobu:)
brambory
máslo
mléko
150 g bílého jogurtu
sýr Gervais (s česnekem a bylinkami 80 g)
stroužek česneku
bylinky:
libeček
bazalka
petrželka
pažitka
sůl
pepř dle chuti
mléko na zředění dle potřeby
máslo (na vymazání zapékací misky)

Postup přípravy receptu

  1. Do bramborové kaše nasekáme a vmícháme několik bylinek pro zvýraznění chuti. Rozestřeme ji do zapékací misky vymazané tukem.

  2. Vlníme v mikrovlnce na 500 W asi 30 minut, nebo zapékáme v troubě vyhřáté na 190°C do zrůžovění.

  3. Mezitím si umícháme omáčku z jogurtu, sýra. Prolisujeme česnek. Pokud je potřeba, zředíme mlékem, a vyšleháme do hladké konzistence. Přidáme zbytek bylinek a promícháme, případně dochutíme.

  4. Hotovou zapečenou kaši přelijeme omáčkou a podáváme např. s rajčatovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!