Přírodní drůbeží játra s maďarskou klobásou, cibulí a sýrovými krekry
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 250 g drůbežích jater
- 1 kus maďarské klobásy
- 1 cibule
- olej
- sůl, pepř
- Na krekry:
- 1 balení plátků tvrdého sýra 30% tuku
- oblíbené koření
Postup Přírodní drůbeží játra s maďarskou klobásou, cibulí a sýrovými krekry
Postup přípravy receptu
-
Tak 10-15 minut předem rozehřejeme troubu na 200 stupňů
Tvrdý sýr nakrájíme z rohu do rohu na trojúhelníčky a naskládáme je na pečící papír na plechu. Každý trojúhelníček okořeníme kořením, jaké máme rádi. Já použil Habibi z Turecka a sušený česnek. Ve chvíli, kdy vkládáme plech do trouby, ztlumíme teplotu na 180 stupňů Pečeme 12-13 minut.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, následně játra, nakonec cibuli. Vše restujeme zhruba 5 minut. Osolíme a opepříme. Podáváme se sýrovými krekry, ale klidně i s opečenými bramborami, nebo s chlebem.