Studený jablečný dort s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg nastrouhaných jablek
2 balíčky vanilkového pudinku
1 velká plechovka kompotovaných broskví
1 velké balení dětských piškotů
podle chuti moučkový cukr
smetana na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Dáme do hrnce, přidáme šťávu z broskví a dva pudinky a promícháme. Pokud jsou jablka kyselejší, můžeme přidat cukr.

  2. Hrnec dáme na plotýnku a přivedeme k varu. Necháme tak 2 minutky probublat.

  3. Když je pyré hotové, dno dortové formy vyskládáme piškoty a zalijeme trochou pyré.

  4. Posypeme polovinou broskví, které nejprve pokrájíme drobnější kousky.

  5. Opět zalijeme trochou pyré, naskládáme piškoty, opět pyré.

  6. Pak poklademe zbytek broskví, zalijeme trochou pyré, dáme poslední vrstvu piškotů a nakonec zalijeme zbytkem pyré.

  7. Dáme do ledničky vychladit, nejlépe přes noc.

  8. Pak krájíme na kousky, na talířku můžeme ozdobit smetanou a ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!