Cuketové růžičky s česnekem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g cuket
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 80 g červených paprik
- 1 lžíce másla
- 300 ml červeného vinného octa
- 4 snítky bazalky
- snítka tymiánu
Postup Cuketové růžičky s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Omyté a očištěné (neloupané) mladé cukety nakrájíme na dlouhé velmi tenké proužky po celé délce cukety. Osolíme a opepříme je. V pánvi rozpálíme olivový olej a cukety na něm postupně dozlatova osmažíme. Vyjmeme je z pánve, rozložíme na ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.
Proužky svineme do růžiček a dáme do větší salátové mísy. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. Rozpůlíme a očistíme papriky. Omyjeme je a nakrájíme na proužky. Rozpustíme máslo a zeleninu (cibuli, čenek a papriku) na něm osmahneme. Zalijeme vinným octem, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Opereme bylinky, jemně je osušíme a otrháme lístky. Bazalku nasekáme, tymián rozemneme v dlani.
Vše přimícháme k cuketám a necháme alespoň 2 dny odležet.