Hovězí guláš s chili
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1,5 kg hovězí kližky
- 1 dl červeného suchého vína
- 2 kostky Masoxu
- 1 červená paprika
- 5 středně velkých cibulí
- 1 sáček mletého kmínu
- 1 sáček sladké papriky
- 10 kuliček jalovce
- 2 polévkové lžíce brusinkového džemu
- 8 polévkových lžic sladkého kečupu
- mletý černý pepř
- 1 střední feferonka
- hladká mouka
Postup Hovězí guláš s chili
Postup přípravy receptu
-
Pokrájím kližku, dám ji do hrnce na rozehřátý olej zatáhnout. Přidám 1 dl červeného suchého vína, 2 kostky masoxu, 1 červenou papriku pokrájenou na proužky, přiklopím a nechám dusit.
Mezitím připravím na větší pánev 5 cibulí, na jemno pokrájených, osmahnu dozlatova, přidám 1 sáček mletého kmínu, 1 sáček sladké papriky, promíchám, podliji 2 dl vody, přidám 10 kuliček jalovce, 2 polévkové lžíce brusinkového džemu, 8 lžic sladkého kečupu, dle chuti černý mletý pepř, toto vše na pánvi nechám zhruba 5 min přejít varem.
Takto upravenou směs z pánve přeliji do hrnce na maso a společně vše dusím, pokud maso nezměkne, průběžně podlévám.
Těsně před dokončením guláše přidám 1 střední feferonku, kterou zbavím semínek, pokrájenou na jemno a nechám ještě tak 5 min přejít varem.
Dle potřeby můžeme guláš zahustit 4 lžícemi hladké mouky. Jako přílohu jsem udělala Karlovarský knedlík, ale záleží na každém, co má raději, s čerstvým chlebem to také nechutná špatně.