Hovězí guláš s chili

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,5 kg hovězí kližky
1 dl červeného suchého vína
2 kostky Masoxu
1 červená paprika
5 středně velkých cibulí
1 sáček mletého kmínu
1 sáček sladké papriky
10 kuliček jalovce
2 polévkové lžíce brusinkového džemu
8 polévkových lžic sladkého kečupu
mletý černý pepř
1 střední feferonka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájím kližku, dám ji do hrnce na rozehřátý olej zatáhnout. Přidám 1 dl červeného suchého vína, 2 kostky masoxu, 1 červenou papriku pokrájenou na proužky, přiklopím a nechám dusit.

  2. Mezitím připravím na větší pánev 5 cibulí, na jemno pokrájených, osmahnu dozlatova, přidám 1 sáček mletého kmínu, 1 sáček sladké papriky, promíchám, podliji 2 dl vody, přidám 10 kuliček jalovce, 2 polévkové lžíce brusinkového džemu, 8 lžic sladkého kečupu, dle chuti černý mletý pepř, toto vše na pánvi nechám zhruba 5 min přejít varem.

  3. Takto upravenou směs z pánve přeliji do hrnce na maso a společně vše dusím, pokud maso nezměkne, průběžně podlévám.

  4. Těsně před dokončením guláše přidám 1 střední feferonku, kterou zbavím semínek, pokrájenou na jemno a nechám ještě tak 5 min přejít varem.

  5. Dle potřeby můžeme guláš zahustit 4 lžícemi hladké mouky. Jako přílohu jsem udělala Karlovarský knedlík, ale záleží na každém, co má raději, s čerstvým chlebem to také nechutná špatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!