Hráškový krém s kukuřicí a česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 700 g mraženého hrášku
- 100 g másla
- 100 g mozzarelly
- 300 ml vroucí vody
- 100 ml smetany na vaření (12%)
- 1 velká cibule
- 2 kukuřice (nebo cca 200 g mražené)
- 4 stroužky česneku
- 2 špetky muškátového květu
- sůl
- pepř
Postup Hráškový krém s kukuřicí a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli opečeme na másle (kousek si necháme na později), přidáme hrášek, zalijeme vodou, krátce povaříme.
Vložíme nakrájený sýr a rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a ještě krátce převaříme. Ochutíme kořením.
Kukuřici - použila jsem předpřipravenou vakuově balenou - okrájíme a na zbylém miniaturním kousku másla opečeme společně s plátky česneku, osolíme.
Tuto vložku vkládáme do pokrmu těsně před podáváním.