Hráškový krém s kukuřicí a česnekem

Recepty, Polévky

Suroviny

700 g mraženého hrášku
100 g másla
100 g mozzarelly
300 ml vroucí vody
100 ml smetany na vaření (12%)
1 velká cibule
2 kukuřice (nebo cca 200 g mražené)
4 stroužky česneku
2 špetky muškátového květu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli opečeme na másle (kousek si necháme na později), přidáme hrášek, zalijeme vodou, krátce povaříme.

  2. Vložíme nakrájený sýr a rozmixujeme do hladka, přidáme smetanu a ještě krátce převaříme. Ochutíme kořením.

  3. Kukuřici - použila jsem předpřipravenou vakuově balenou - okrájíme a na zbylém miniaturním kousku másla opečeme společně s plátky česneku, osolíme.

  4. Tuto vložku vkládáme do pokrmu těsně před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!