Bábovka se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 300 g cukru moučka
- 200 g másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 100 g nastrouhané čokolády (mléčné nebo na vaření)
Postup Bábovka se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Máslo si nejprve rozehřejeme a necháme zchladnout. Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků vmícháme cukr, vanilkový cukr a pak rozpuštěné máslo.
Pak přilijeme smetanu, rozmícháme a přisypeme nastrouhanou čokoládu, promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do těsta.
Nakonec si z bílků ušleháme sníh a vmícháme zlehka do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a dáme péct do trouby asi na 170°C. Pečeme asi 1 hodinu. Vyzkoušíme špejlí, zdali je bábovka hotová.