Prejt z kapusty s jehněčími plíčky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 hlávky menší kapusty
1/2 jehněčí plece
100 g uzené slaniny
4 vejce
1 starší rohlík (já dávám 2 ks vodových sucharů)
1 cibule
4-5 stroužků česneku
olej
1 lžička kurkumy
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané pľúcka a narezaný kel. Osolíme, okoreníme, maličko podlejeme vodou a dusíme za občasného miešania 15 minút. Všetko rozmixujme.

  2. K mase pridáme vajcia, vopred namočený a vyžmýkaný rohlík, prelisovaný cesnak, majoránku, kurkumu, na drobno narezanú slaninu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Dobre premiešame.

  3. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika rozložíme masu a pečieme v rúre pri cca 180°C asi 45 minút (závisí to od výšky). Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!