Prejt z kapusty s jehněčími plíčky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1/2 hlávky menší kapusty
- 1/2 jehněčí plece
- 100 g uzené slaniny
- 4 vejce
- 1 starší rohlík (já dávám 2 ks vodových sucharů)
- 1 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- olej
- 1 lžička kurkumy
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup Prejt z kapusty s jehněčími plíčky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané pľúcka a narezaný kel. Osolíme, okoreníme, maličko podlejeme vodou a dusíme za občasného miešania 15 minút. Všetko rozmixujme.
K mase pridáme vajcia, vopred namočený a vyžmýkaný rohlík, prelisovaný cesnak, majoránku, kurkumu, na drobno narezanú slaninu. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Dobre premiešame.
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika rozložíme masu a pečieme v rúre pri cca 180°C asi 45 minút (závisí to od výšky). Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.