Kuřecí na celeru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 plátek másla o síle 1 cm
- 1 lžička oleje
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 1 malý celer nastrouhaný na hrubých slzičkách
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- cca 400 ml vývaru nebo vody
- sůl
- mletý pepř
Postup Kuřecí na celeru
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na rozehřátí.
V širším kastrolu ke kterému máme i pokličku,rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme 250 ml vývaru.
Zasypeme nastrouhaným celerem, položíme opláchnuté, mírně osolené a opepřené kuřecí čtvrtky a přiklopíme pokličkou.
Kastrol vložíme do předehřáté trouby a na 1/2výkon pečeme 25minut. Poté pokličku odstraníme, přidáme zbytek vývaru a na 3/4výkon dopečeme maso doměkka.
Maso z kastrolu vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby naředíme, dochutíme solí a prolisovaným česnekem a na sporáku převaříme. Podáváme s rýží.