Kuřecí na celeru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
1 plátek másla o síle 1 cm
1 lžička oleje
1 lžička sladké mleté papriky
1 menší cibule nakrájená nadrobno
1 malý celer nastrouhaný na hrubých slzičkách
1 prolisovaný stroužek česneku
cca 400 ml vývaru nebo vody
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na rozehřátí.

  2. V širším kastrolu ke kterému máme i pokličku,rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dosklovita. Přidáme mletou papriku, rychle promícháme a podlijeme 250 ml vývaru.

  3. Zasypeme nastrouhaným celerem, položíme opláchnuté, mírně osolené a opepřené kuřecí čtvrtky a přiklopíme pokličkou.

  4. Kastrol vložíme do předehřáté trouby a na 1/2výkon pečeme 25minut. Poté pokličku odstraníme, přidáme zbytek vývaru a na 3/4výkon dopečeme maso doměkka.

  5. Maso z kastrolu vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, podle potřeby naředíme, dochutíme solí a prolisovaným česnekem a na sporáku převaříme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!