Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa (kližky)
- 500 g cibule
- sádlo (může být i olej)
- 1,5 l silného vývaru
- sůl
- pepř
- kmín
- 2-3 PL hotové jíšky Knorr
- sušené houby (i čerstvé, pokud máme)
Postup Pravý hospodský guláš z hovězí kližky
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu na rozpuštěném sádle necháme zpěnit cibuli (nespálit, jen nechat hodně ztmavnout), zalijeme dvěma naběračkami vývaru a necháme rozvařit. Vložíme maso, pokrájené na kousky a necháme zatáhnout. Kastrol vložíme do rozpálené trouby a necháme 90 minut péct (občas podlijeme vývarem).
Mezitím připravíme sušené houby, předem namočené a provařené. Pokud budou houby čerstvé, očistíme je, nakrájíme, vložíme do rendlíku a necháme asi 5 minut projít varem.
Hotové maso dolijeme vývarem, vložíme přecezené houby, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Zahustíme jíškou a podáváme podle chuti s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.