Pomerančové bochánky s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

360 g hladké mouky
45 g cukru krupice
180 ml mléka
1 vejce
15 g droždí
kůra z 1 citronu
špetka soli
60 g másla
Náplň:
100 g kandované pomerančové kůry
100 g pomerančové marmelády
Na drobenku:
40 g másla
2 lžíce cukru
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce strouhaných mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme 2 lžíce mléka, 1 lžíci cukru a 1/2 lžíce mouky. Promícháme a necháme vykynout na teplém místě. Zbylou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, cukr, strouhanou kůru z citrónu a sůl. Přilijeme vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a vypracujeme těsto. Pod utěrkou ho necháme vykynout na teplém místě.

  2. Na náplň promícháme kandovanou kůru s marmeládou. Na drobenku nastrouháme na hrubém struhadle máslo, přidáme strouhané mandle, mouku a cukr. Promícháme.

  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrájíme kolečka. Do středu dáme lžičkou náplň a spojíme dvě strany k sobě. Na spoj dáme trochu drobenky. Pečeme v předehřáté troubě při 150°C zhruba 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!