Pomerančová roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
100 g cukru
50 g mletých ořechů
50 g polohrubé mouky
Krém:
200 g másla
120 g cukru
šťáva ze 2 pomerančů
šťáva z 1/2 citrónu
20 g hladké mouky
1 žloutek (nemusí být je tam spíš k vůli barvě)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme ořechy, mouku a nakonec dobře vyšlehaný sníh z bílku. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na cca 10minut při 180°C

  2. Po upečení trochu poprášíme moučkovým cukrem a svineme do rolády a dáme vychladit.

  3. Krém: Do hrnce dáme 80g cukru,šťávu z pomerenčů a citrónů,hladkou mouku a žloutek. Metličkou dobře prošleháme, aby jsme tam neměli hrudky z mouky a svaříme na hustý krém.

  4. Dáme vychladit. Vyšleháme si máslo se zbylým cukrem(40g) a postupně přidáváme vychladlý svařený krém a dobře vyšleháme.

  5. Roládu si rozvineme naplníme krémem (necháme si trochu na potření rolády z vrchu) a opět srolujeme do rolády.

  6. Vrch rolády potřeme zbylým krémem a posypeme kokosem, můžou být i pomleté ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!