Řízky plněné šunkovo-sýrovou smaženicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Smaženice:
kousek másla
100 g uzené šunky (nebo dušené, sušené)
100 g sýru výraznější chuti
2-3 vejce, dle velikosti
sůl je-li třeba
pepř mletý
Dále:
4 silnější řízky z karé
sůl
pepř mletý
hladká mouka na obalení
rozšlehané vejce na obalení
strouhanka na obalení
olej nebo sádlo na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla osmažíme drobně pokrájenou šunku, do které následně přidáme vejce, mícháme téměř do ztuhnutí. Osolíme dle chuti a slanosti sýru a šunky, odstavíme, do horké smaženice vmícháme pokrájený sýr (Radamer, uzený, Niva...) a necháme zchladnout.

  2. Řízky prokrojíme a vytvoříme do nich hluboké kapsy, až poté (nejlépe přes fólii) opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Do řízků rozdělíme ochucenou smaženici a dlaní rovnoměrně zploštíme. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborem vařeným, šťouchaným či kaší nebo zeleninovým salátem.

  5. Řízky můžeme připravit i z větších plátků naklepané kýty, smaženici dáme do jejich středu, zploštíme a kraje sklepneme paličkou k sobě pro lepší manipulaci při obalování a následné smažení. Samozřejmě můžeme smaženicí naplnit i řízky drůbeží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!