Pomalu pečený vepřový bok s chilli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 1500 g vepřového boku s kůží bez kosti
sůl
pepř
rozmarýn
tymián
drcený kmín
bob.kový list
nové koření
4 stroužky česneku
půl červené cibule
chilli paprička rozmixovaná s olejem
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Bůček osolíme, opepříme, potřeme chilli pastou a posypeme bylinkami. Kůži nařízneme do mřížky. Brambory nakrájíme na silnější plátky.

  2. Připravíme pekáč, do kterého dáme brambory, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli.

  3. Bůček dáme na mřížku do trouby a pod ni pekáč, kde jsou brambory a kam bude odkapávat šťáva z masa.

  4. Brambory lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme v troubě aspoň 3 hodiny na 160°C. Servírujeme vše společně s nakrájeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!