Pomalu pečený vepřový bok s chilli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 1500 g vepřového boku s kůží bez kosti
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- tymián
- drcený kmín
- bob.kový list
- nové koření
- 4 stroužky česneku
- půl červené cibule
- chilli paprička rozmixovaná s olejem
- brambory
Postup Pomalu pečený vepřový bok s chilli
Postup přípravy receptu
-
Bůček osolíme, opepříme, potřeme chilli pastou a posypeme bylinkami. Kůži nařízneme do mřížky. Brambory nakrájíme na silnější plátky.
Připravíme pekáč, do kterého dáme brambory, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli.
Bůček dáme na mřížku do trouby a pod ni pekáč, kde jsou brambory a kam bude odkapávat šťáva z masa.
Brambory lehce podlijeme vodou nebo vývarem. Pečeme v troubě aspoň 3 hodiny na 160°C. Servírujeme vše společně s nakrájeným masem.