Treščí játra po toskánsku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 plechovka treščích jater
2 vajíčka
Parmazán
máslo asi jedna lžička
citrón pár kapek
čerstvé bylinky:
čerstvá bazalka
libeček
petrželka
veka nebo celozrnný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila.

  2. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo celozrnný chléb.

  3. Do směsi treščích jater vmícháme žloutky, parmazán a bylinky a směsí namažeme předehřáté veky, nebo chléb.

  4. Dáme zapéct do trouby na cca 5-8 minut na nejvyšší výkon.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!