Polívka z kuřecích krků s nočkama

Recepty, Polévky

Suroviny

8-10 ks kuřecích krků
1 cibule
1-2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1/2 pytlíku mraženého hrášku (čerstvý)
2 stroužky česneku
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
1 kuřecí bujón natur (bez éček) - kdo nechce nemusí dávat
kousek pórku
petrželka
3 litry vody
podle chutí se může přidat podravka nebo harmonie chuti
Na nočky:
1 polévková lžíce másla
1 vejce
70 ml mléka
15 dkg hrubé mouky nebo krupice
nakrájená petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrólu dáme vařit vodu, postupně přidáváme ještě do studené vody kuřecí krky, oloupanou mrkev, celer, petržel, celou oloupanou cibuli, celé oloupané stroužky česneku, pepř, nové koření, hrášek, kostku bujónu. Vše vaříme do měkka.

  2. Z krků obereme maso, které vrátíme do polívky, zeleninu nakrájíme (pouze tu, kterou v polívce chceme-cibuli, petržel, celer a česnek vyhazuji), koření můžeme také vyndat.

  3. Přidáme nakrájený pórek, který necháme chvilku povařit s nočkama. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

  4. Nočky: Povolené máslo smícháme s vajíčkem a solí, pak přidáme mouku a mléko, nakonec dodáme petrželku.

  5. Vznikne hustší těsto, které v malém množství nabíráme malou lžičkou (před nabráním těsta omočíme v polívce nebo horké vodě, aby se těsto nelepilo) a pomocí druhé lžičky tvarujeme nočky tak, že otíráme těsto z jedné lžičky na druhou. Vytvarované nočky dáváme rovnou do polívky a vaříme.

  6. Hotové nočky vyplavou na povrch. POZOR: Zkuste první nok, pokud se nerozpadne, můžete vařit všechny, pokud se rozpadá, dodejte mouku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!