Polívka jablečno-celerová nebo celerovo-jablečná

Recepty, Polévky

Suroviny

1 jemně navinulé jablko
1 l vývaru
1 větší brambor (nebo dva)
1 celer menší
1 cibule
1 - 2 oříšky másla
0,5 dl smetany
1 trocha cukru
1 špetka pálivé papriky
sůl
mletý pepř
cukr
1 snítka kopru

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedu do varu. Než se mi začne vařit, na másle osmahnu cibulku. Přidám jemně nastrouhaný celer. Orestuju a nasypu do vývaru.

  2. Přidám kostkovaný brambor. Nechám povařit s kořením.

  3. Na másle osmahnu očistěné vyjadřincované jablko, pokrájené na měsíčky. Lehounce popráším cukrem. Jen co vrána na vocase vodnese. Přidám do polévky. Chvilku povařím a stáhnu z ohně.

  4. Přileju smetanu, promíchám, prohřeju. Podávám s pirožky z listového těsta. Ničím je neplním, jen strčím vyválené pokrájené do trouby na plech a je to.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!