Polívka jablečno-celerová nebo celerovo-jablečná
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 jemně navinulé jablko
- 1 l vývaru
- 1 větší brambor (nebo dva)
- 1 celer menší
- 1 cibule
- 1 - 2 oříšky másla
- 0,5 dl smetany
- 1 trocha cukru
- 1 špetka pálivé papriky
- sůl
- mletý pepř
- cukr
- 1 snítka kopru
Postup Polívka jablečno-celerová nebo celerovo-jablečná
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedu do varu. Než se mi začne vařit, na másle osmahnu cibulku. Přidám jemně nastrouhaný celer. Orestuju a nasypu do vývaru.
Přidám kostkovaný brambor. Nechám povařit s kořením.
Na másle osmahnu očistěné vyjadřincované jablko, pokrájené na měsíčky. Lehounce popráším cukrem. Jen co vrána na vocase vodnese. Přidám do polévky. Chvilku povařím a stáhnu z ohně.
Přileju smetanu, promíchám, prohřeju. Podávám s pirožky z listového těsta. Ničím je neplním, jen strčím vyválené pokrájené do trouby na plech a je to.