Polévka z kadeřávku a mrkve
Recepty, PolévkySuroviny
- asi 8 listů kadeřávku
- 2 brambory
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst listů medvědího česneku
- kousek másla
- 1 kelímek gelového zeleninového bujónu
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- 100 ml smetany
Postup Polévka z kadeřávku a mrkve
Postup přípravy receptu
-
Z kadeřávku vykrojíme tuhá vnitřní žebra a listy nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev a brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a česnek nakrájíme na plátky.
V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme cibuli a mrkev a necháme orestovat. Pak přidáme kostičky brambor, kadeřávek a česnek, ještě krátce restujeme a pak zalijeme vodou, přidáme bujón, sůl, pepř a drcený kmín. Když jsou brambory skoro měkké, přimícháme nahrubo nakrájený medvědí česnek a dovaříme doměkka.
Z polévky odebereme asi dvě sběračky zeleniny, zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Odloženou zeleninu vrátíme zpět do hrnce, polévku dochutíme smetanou a majoránkou a můžeme vypnout. Podáváme s kostičkami opečeného pečiva.