Polévka z kadeřávku a mrkve

Recepty, Polévky

Suroviny

asi 8 listů kadeřávku
2 brambory
1 velká mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
hrst listů medvědího česneku
kousek másla
1 kelímek gelového zeleninového bujónu
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
100 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Z kadeřávku vykrojíme tuhá vnitřní žebra a listy nakrájíme na kousky, oloupanou mrkev a brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno a česnek nakrájíme na plátky.

  2. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme cibuli a mrkev a necháme orestovat. Pak přidáme kostičky brambor, kadeřávek a česnek, ještě krátce restujeme a pak zalijeme vodou, přidáme bujón, sůl, pepř a drcený kmín. Když jsou brambory skoro měkké, přimícháme nahrubo nakrájený medvědí česnek a dovaříme doměkka.

  3. Z polévky odebereme asi dvě sběračky zeleniny, zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Odloženou zeleninu vrátíme zpět do hrnce, polévku dochutíme smetanou a majoránkou a můžeme vypnout. Podáváme s kostičkami opečeného pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!