Krémová cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 6 cibulí
- 1 bujon
- 0,5 kelímku smetany
- máslo na zjemnění
- cca 100 g slaniny (podle chutí strávníků
- jíška nebo záklechtka na zahuštění
- olivový olej
- tuk na smažení
- 1 rohlík
Postup Krémová cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Polovinu koleček dáme do hrnce, přidáme bujon, zalejeme vodou a dáme vařit na cca 30 min.
Mezitím zbylá kolečka začneme smažit na oleji a ve chvíli, kdy začínají zlátnout, přidáme na nudličky nakrájenou slaninku a dosmažíme cibulku do zlatavě hněda.
Až je cibule v hrnci měkká (kolečka se rozpadnou) zahustíme, chviličku povaříme a rozmixujeme.
Do rozmixované polévky přidáme smetanu, máslo a až se rozpustí, přimícháme smaženou cibulku se slaninou.
Na pánvičku dáme kolečka rohlíků a malinko zakápneme olivovým olejem a osmahneme do zlata.