Krémová cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

6 cibulí
1 bujon
0,5 kelímku smetany
máslo na zjemnění
cca 100 g slaniny (podle chutí strávníků
jíška nebo záklechtka na zahuštění
olivový olej
tuk na smažení
1 rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Polovinu koleček dáme do hrnce, přidáme bujon, zalejeme vodou a dáme vařit na cca 30 min.

  3. Mezitím zbylá kolečka začneme smažit na oleji a ve chvíli, kdy začínají zlátnout, přidáme na nudličky nakrájenou slaninku a dosmažíme cibulku do zlatavě hněda.

  4. Až je cibule v hrnci měkká (kolečka se rozpadnou) zahustíme, chviličku povaříme a rozmixujeme.

  5. Do rozmixované polévky přidáme smetanu, máslo a až se rozpustí, přimícháme smaženou cibulku se slaninou.

  6. Na pánvičku dáme kolečka rohlíků a malinko zakápneme olivovým olejem a osmahneme do zlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!