Polévka s pórkem, celerem, petrželí a sýrem

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g celeru
200 g petržele
100 g pórku
zeleninový bujón
špetka kari koření
sůl
pepř
1 velká brambora na zahuštění
100 g strouhaného sýra
1 bílek
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Celer, pórek, petržel nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme na másle.

  2. Poté zalijeme 2 l vody, přidáme zeleninový bujón a povaříme do měkka.

  3. Nakonec nastrouháme do vývaru jednu velkou bramboru na zahuštění, okořeníme kari kořením, pepřem a ev. dosolíme.

  4. Poté vmícháme bílek a zavaříme. Zdobíme petrželkou nebo pažitkou.

  5. Na talíř pak nasypeme hromádku nastrouhaného sýra a zalijeme vývarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!