Polévka s pórkem, celerem, petrželí a sýrem
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g celeru
- 200 g petržele
- 100 g pórku
- zeleninový bujón
- špetka kari koření
- sůl
- pepř
- 1 velká brambora na zahuštění
- 100 g strouhaného sýra
- 1 bílek
- máslo
Postup Polévka s pórkem, celerem, petrželí a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Celer, pórek, petržel nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme na másle.
Poté zalijeme 2 l vody, přidáme zeleninový bujón a povaříme do měkka.
Nakonec nastrouháme do vývaru jednu velkou bramboru na zahuštění, okořeníme kari kořením, pepřem a ev. dosolíme.
Poté vmícháme bílek a zavaříme. Zdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Na talíř pak nasypeme hromádku nastrouhaného sýra a zalijeme vývarem.