Polévka s opečenými masovými kuličkami
Recepty, PolévkySuroviny
- asi 20 dkg mletého masa (připraveného na sekanou bez housky)
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- hrst krupičky
- 1 l vývaru (nebo voda a bezglutamátová kostka Alnatura)
- 1/2 šálku bulguru
- sůl
- pepř
- anglická slanina
- pórek na ozdobu
Postup Polévka s opečenými masovými kuličkami
Postup přípravy receptu
-
Z připraveného ochuceného mletého masa uděláme malé kuličky, které v hrnci na sádle opečeme ze všech stran, přidáme na klínky pokrájenou cibuli a dále opékáme.
Když je cibule orestovaná a kuličky dozlata opečené, přihodíme hrst krupičky, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem. Přivedeme k varu a přidáme bulgur, povaříme cca 10 minut, podle potřeby dosolíme a opepříme.
Na suché pánvi opečeme pokrájenou slaninu, kterou polévku na talíři spolu s pokrájeným pórkem můžeme ozdobit.