Polévka s opečenými masovými kuličkami

Recepty, Polévky

Suroviny

asi 20 dkg mletého masa (připraveného na sekanou bez housky)
1 cibule
1 lžíce sádla
hrst krupičky
1 l vývaru (nebo voda a bezglutamátová kostka Alnatura)
1/2 šálku bulguru
sůl
pepř
anglická slanina
pórek na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Z připraveného ochuceného mletého masa uděláme malé kuličky, které v hrnci na sádle opečeme ze všech stran, přidáme na klínky pokrájenou cibuli a dále opékáme.

  2. Když je cibule orestovaná a kuličky dozlata opečené, přihodíme hrst krupičky, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem. Přivedeme k varu a přidáme bulgur, povaříme cca 10 minut, podle potřeby dosolíme a opepříme.

  3. Na suché pánvi opečeme pokrájenou slaninu, kterou polévku na talíři spolu s pokrájeným pórkem můžeme ozdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!