Polévka s kapio-hermelínovým masíčkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 700 g předního hovězího s kostí
- Polovina rozebraného květáku – růžičky nechané ale vcelku!!!
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- 1 červená kapie na proužky
- Třetina hermelínu (já měla královský) nakrájeného na drobno
- 3 bobkové listy, několik zrnek celého koriandru, nového koření, černého pepře, kmínu (já koření kromě bobkového listu dávám do vajíčka na čaj, takže vyberu pak jen bobkový list)
- Libeček, petrželka, celerová nať
- Sůl na dochucení (opatrně – sýr je slaný), případně maggi apod.
- 3,5 l vody
Postup Polévka s kapio-hermelínovým masíčkem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.
Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho obereme z kostí, posypeme nakrájeným hermelínem a promícháme.
Mezitím, vhodíme do vývaru zeleninu a provaříme asi 5 minut (podle chuti, my rádi křupavounkou).
Do polévky vrátíme maso s hermelínem, ihned vypneme sporák a necháme cca 10 minut na spojení všech chutí.
Polévka je sytá, není třeba zahušťovat a nahradí spolehlivě i druhý chod. Potřebovala jsem zlikvidovat hermelín, kapii, maso a recept vznikal za pochodu. Přišla návštěva a pochutnala si.