Polévka s kapio-hermelínovým masíčkem

Recepty, Polévky

Suroviny

700 g předního hovězího s kostí
Polovina rozebraného květáku – růžičky nechané ale vcelku!!!
1 mrkev nakrájená na kostičky
1 červená kapie na proužky
Třetina hermelínu (já měla královský) nakrájeného na drobno
3 bobkové listy, několik zrnek celého koriandru, nového koření, černého pepře, kmínu (já koření kromě bobkového listu dávám do vajíčka na čaj, takže vyberu pak jen bobkový list)
Libeček, petrželka, celerová nať
Sůl na dochucení (opatrně – sýr je slaný), případně maggi apod.
3,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme klasický vývar – maso do studené vody s kořením a bylinkami. Já mírně perlila v tlakovém hrnci cca 2 hodiny.

  2. Maso vyndáme. Jak vydržíme, co nejteplejší, ho obereme z kostí, posypeme nakrájeným hermelínem a promícháme.

  3. Mezitím, vhodíme do vývaru zeleninu a provaříme asi 5 minut (podle chuti, my rádi křupavounkou).

  4. Do polévky vrátíme maso s hermelínem, ihned vypneme sporák a necháme cca 10 minut na spojení všech chutí.

  5. Polévka je sytá, není třeba zahušťovat a nahradí spolehlivě i druhý chod. Potřebovala jsem zlikvidovat hermelín, kapii, maso a recept vznikal za pochodu. Přišla návštěva a pochutnala si.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!