Polévka rychlovka z papiňáku

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 velké cibule
3 menší brambory
1/4 celeru
1/4 kedlubny
kousek pórku
tenký plátek másla
1 smetanový sýr (50g)
sůl
mletý pepř
(čerstvé bylinky na ozdobu:)
petrželka
smažený hrášek nebo na kostičky osmažené 3 rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku (tlakového hrnce) a zalijeme 1/2 litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu (až začne ventil hodně ucházet) vaříme na slabém plameni 5 minut.

  2. Potom hrnec ochladíme, otevřeme a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Dolijeme vařící vodou do množství jednoho litru, dochutíme solí, pepřem, přidáme plátek másla a sýr a necháme 2 minuty provařit.

  3. Podáváme se smaženým hráškem viz foto, nebo se staršími rohlíky nakrájenými na kostičky a osmaženými v pánvi na troše oleje nebo másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!