Gofio jablečná buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 hrnku hladké mouky (použila jsem špaldovou)
1/2 hrnku kukuřičné mouky použila jsem silně praženou dětskou variantu)
1 hrnek rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
3/4 hrnku třtinového cukru
2 vejce
4 menší jablka
1 lžíce kakaa
2 lžíce rumu (nemusí být)
1 lžička skořice
1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny.

  2. Poté přidejte oba druhy mouky, kakao, skořici, rum, kypřící prášek a v závěru také oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka.

  3. Promíchejte a vylijte na menší plech (můj má rozměry 28 x 22 cm), který v troubě pečte cca 30 minut na 170°C.

  4. Při podávání můžete stejně jako já doplnit zakysanou smetanou s troškou domácí višňové marmelády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!