Gofio jablečná buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 hrnku hladké mouky (použila jsem špaldovou)
- 1/2 hrnku kukuřičné mouky použila jsem silně praženou dětskou variantu)
- 1 hrnek rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 2 vejce
- 4 menší jablka
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu (nemusí být)
- 1 lžička skořice
- 1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový)
Postup Gofio jablečná buchta
Postup přípravy receptu
-
Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny.
Poté přidejte oba druhy mouky, kakao, skořici, rum, kypřící prášek a v závěru také oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka.
Promíchejte a vylijte na menší plech (můj má rozměry 28 x 22 cm), který v troubě pečte cca 30 minut na 170°C.
Při podávání můžete stejně jako já doplnit zakysanou smetanou s troškou domácí višňové marmelády.