Růžové sušenky z červené řepy

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g uvařené červené řepy
100 g másla
50 g krystalového cukru
220 g hladké mouky (použila jsem špaldovou)

Postup přípravy receptu

  1. Řepu rozmixujte na kaši (pomožte si tyčovým nebo mixérem na koktejl) s rozpuštěným máslem, poté vmíchejte cukr a mouku.

  2. Vypracujte vláčné, lehce gumové těsto, se kterým se poměrně dobře pracuje. Pokud bude potřeba, dopomozte si k tomu přidáním většího množství mouky.

  3. Vyválejte na plát silný cca 5 mm, vykrajujte tvary a pečte na 180 °C přibližně 10 minut - dorůžova, jako vždy, jen tentokrát opravdu doslova.

  4. Uvedené množství vystačí na přibližně 40 ks sušenek (dle velikosti vykrajovátka) a udrží i reliéfní tvar (čili můžete použít vykrajovátko s obtiskem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!