Růžové sušenky z červené řepy
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g uvařené červené řepy
- 100 g másla
- 50 g krystalového cukru
- 220 g hladké mouky (použila jsem špaldovou)
Postup Růžové sušenky z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Řepu rozmixujte na kaši (pomožte si tyčovým nebo mixérem na koktejl) s rozpuštěným máslem, poté vmíchejte cukr a mouku.
Vypracujte vláčné, lehce gumové těsto, se kterým se poměrně dobře pracuje. Pokud bude potřeba, dopomozte si k tomu přidáním většího množství mouky.
Vyválejte na plát silný cca 5 mm, vykrajujte tvary a pečte na 180 °C přibližně 10 minut - dorůžova, jako vždy, jen tentokrát opravdu doslova.
Uvedené množství vystačí na přibližně 40 ks sušenek (dle velikosti vykrajovátka) a udrží i reliéfní tvar (čili můžete použít vykrajovátko s obtiskem).