Pečená krkovička na růžovém pepři s červenou řepou na česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

kus krkovičky bez kosti (cca 0,5 kg)
koření (růžový a černý pepř, hořčičné semínko, sůl, koriandr, sušený česnek, červená paprika, chilli)
olej
3 menší červené řepy
sůl, pepř
palička česneku

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku zbavíme přebytečného tuku a pěkně opracujeme.

  2. Vetřeme směs koření a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme cca 2 hodiny v lednici odpočinout.

  3. Červenou řepu zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky.

  4. Naskládáme na plech. Osolíme a opepříme.

  5. Česnek nakrájíme na plátky a dáme na řepu, lehce pokapeme olejem, přidáme kapku vody a dáme péct do měkka. Občas podlijeme vodou, abychom řepu nespálili.

  6. Na pánvi restujeme krkovičku ze všech stran cca 5 minut a dáme péct do trouby (já dopékal cca 40 minut na 180 stupňů) dle síly masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!