Polévka na thajský způsob

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí skelet
cibule
mrkev
hrášek
nové koření
celý pepř
hřebíček
bobkový list
sůl
kari
thajské koření
zázvor
čerstvá chilli paprička
skleněné nudle

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Na másle osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme mrkev a chvíli restujeme. Zasypeme trochou kari, zázvorem a thajským kořením - promícháme.

  2. Přidáme kuřecí skelety, které na zelenině opečeme z každé strany. V pytlíčku přidáme nové koření, celý pepř, hřebíček a bobkový list.

  3. Zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny bez poklice.

  4. Poté vyndáme pytlíček s kořením a kuře. Do polévky přidáme hrášek, mohou být i zelené fazolky, lehce povaříme a sundáme z plotny.

  5. Mezitím si obereme maso ze skeletů a vložíme zpět do polévky. Nakonec do polévky přidáme skleněné nudle, které jsme nejdříve měli 30 minut ponořené do studené vody.

  6. Kdo má rád více pikantní, ještě může přidat najemno nakrájenou malou chilli papričku.

  7. Hrnec s polévkou, ve které jsou již veškeré ingredience, přikryjeme poklicí alespoň na 10 minut. Nudle se napijí polévky a polévka tak zhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!