Polévka na thajský způsob
Recepty, PolévkySuroviny
- kuřecí skelet
- cibule
- mrkev
- hrášek
- nové koření
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
- sůl
- kari
- thajské koření
- zázvor
- čerstvá chilli paprička
- skleněné nudle
Postup Polévka na thajský způsob
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Na másle osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme mrkev a chvíli restujeme. Zasypeme trochou kari, zázvorem a thajským kořením - promícháme.
Přidáme kuřecí skelety, které na zelenině opečeme z každé strany. V pytlíčku přidáme nové koření, celý pepř, hřebíček a bobkový list.
Zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny bez poklice.
Poté vyndáme pytlíček s kořením a kuře. Do polévky přidáme hrášek, mohou být i zelené fazolky, lehce povaříme a sundáme z plotny.
Mezitím si obereme maso ze skeletů a vložíme zpět do polévky. Nakonec do polévky přidáme skleněné nudle, které jsme nejdříve měli 30 minut ponořené do studené vody.
Kdo má rád více pikantní, ještě může přidat najemno nakrájenou malou chilli papričku.
Hrnec s polévkou, ve které jsou již veškeré ingredience, přikryjeme poklicí alespoň na 10 minut. Nudle se napijí polévky a polévka tak zhoustne.