Citronové kuře na bulguru s rozinkami a olivami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí stehenní řízky bez kůže
- šťáva ze 2 citrónů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička chilli vloček
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- hrnek bulguru
- 8 dkg opraných hrozinek
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 8 dkg zelených oliv bez pecky
- 1 konzerva cizrny (400 g)
- petrželka
- sůl
Postup Citronové kuře na bulguru s rozinkami a olivami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistěte od tuku, prokrojte na ploché kousky. Smíchejte citronovou šťávu, olej, chilli, česnek, osolte a do marinády vložte kuřecí kousky minimálně na hodinu.
Mezitím připravte bulgur - 1 šálek bulguru a hrozinky zalejte v kastrůlku dvojnásobným množstvím vývaru, pomalu povařte pár minut, případně přisolte, přiklopte poklicí a nechte nabobtnat. Potom vmíchete okapanou cizrnu, olivy a petrželku.
Kuře opečte na grilovací nebo nepřilnavé pánvi z obou stran tak, aby bylo zlatavé a propečené.