Polentové chipsy s quacamole

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

75 g polenty
200 ml vody
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kurkuma
červená sušená paprika
sušený česnek
chilli
1 zralé avokádo
citronová šťáva
4 cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Polentu jsem uvařila podle návodu na obalu. Potřebovala jsem ji hodně hustou, takže jsem musela hodně míchat, aby se pořádně uvařila (po uvaření polenta nevypadala jako kaše, ale spíš jako tuhé těsto). Nakonec jsem přidala sůl, pepř, červenou papriku, kurkumu, sušený česnek a 1 lžíci olivového oleje. Po uvaření jsem těsto vyklopila na plech s pečícím papírem, nechala trochu zchladnout a pomocí mokrých rukou pracně rozetřela do tenké placky.

  2. Vzniklý tenký plát jsem nechala půl hodiny zchladnout a poté rozkrájela na malé trojúhelníčky, čtverečky, obdélníky.. Chipsy jsem pekla v troubě při 220°C 15 minut (dejte pozor, aby se nespálily, každá trouba peče jinak).

  3. Mezitím jsem připravila guacamole. Avokádo jsem oloupala, zbavila pecky a rozmačkala vidličkou. Cherry rajčata jsem nakrájela nadrobno a přidala k avokádu. Quacamole jsem osolila, opeřila, ochutila citronovou šťávou a špetkou chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!