Staročeské hovězí na houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g zadního hovězího masa
2 větší cibule
300 g čerstvých hub nebo mražených
1 červená kapie
1 lžíce staročeského koření
2 lžíce plnotučné hořčice
3 stroužky česneku
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky majoránky
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme proužky cibule do tmavší barvy a přidáme větší kousky masa.

  2. Opečeme, osolíme a opepříme, přisypeme sladkou papriku, kmín a staročeské koření.

  3. Vmícháme plnotučnou hořčici, zalijeme vroucí vodou a dusíme.

  4. Když je maso skoro měkké, přidáme kousky hub a proužky kapie a dusíme dál.

  5. Ke konci přidáme rozetřený česnek a majoránku.

  6. Vznikne hustší šťáva, kterou už není nutné zahušťovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!