Staročeské hovězí na houbách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g zadního hovězího masa
- 2 větší cibule
- 300 g čerstvých hub nebo mražených
- 1 červená kapie
- 1 lžíce staročeského koření
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky majoránky
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup Staročeské hovězí na houbách
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme proužky cibule do tmavší barvy a přidáme větší kousky masa.
Opečeme, osolíme a opepříme, přisypeme sladkou papriku, kmín a staročeské koření.
Vmícháme plnotučnou hořčici, zalijeme vroucí vodou a dusíme.
Když je maso skoro měkké, přidáme kousky hub a proužky kapie a dusíme dál.
Ke konci přidáme rozetřený česnek a majoránku.
Vznikne hustší šťáva, kterou už není nutné zahušťovat.