Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- instantní polenta
- voda
- sůl
- čerstvé bylinky
- jemně strouhaný sýr Gran Moravia (na 200 g polenty jsem dala 2 polévkové lžíce)
- olej
- cuketa
- červená paprika
- bílá paprika
- jarní cibulka
- Na marinádu:
- olivový olej
- utřený česnek
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Podle návodu na sáčku připravíme polentu. Do ještě teplé polentové kaše vmícháme podle chuti sůl, posekané bylinky a strouhaný sýr. Hmotu rozetřeme do olejem vymazané nádoby (zapékací miska, pekáček apod.), vrstva by měl být asi 2-3 cm vysoká a necháme několik hodin ztuhnout.
Poté rozkrájíme na trojhránky (nebo jiné tvary) a ogrilujeme na troše oleje na grilovací pánvi.
Zeleninu očistíme, pokrájíme - cuketu na plátky, papriku na větší kusy a cibulku na poloviny- pokapeme olejem a také ogrilujeme.
Mezitím si smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Horkou zeleninu přelijeme marinádou, promícháme a podáváme s polentovými trojhránky.
Navrch můžeme posypat libovolným strouhaným sýrem nebo jídlo podávat s jogurtovým dipem.