Treska zapečená v bramborové peřině
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filetů aljašské tresky
- 400 g brambor
- 3 lžíce olivového olje
- 1/2 citronu
- 2 lžičky tymiánu
- sůl
- pepř
Postup Treska zapečená v bramborové peřině
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Přecedíme a brambory nakrájíme na kolečka.
Do zapékací misky stříkneme olivový olej a položíme první vrstvu brambor.
Na brambory poklademe plátky filetů tresky. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zastříkneme citronovou šťávou.
Přes plátky ryby poklademe horní vrstvu z koleček brambor. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme ještě tymián.
Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 10 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších 20 až 30 minut, podle trouby. Vrchní vrstva brambor by měla dostat zlatavou barvu.