Pohankové karbanátky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 PL pohanky
- 1 velká cibule nakrájet drobně
- 1 větší brambora vařená nastrouhat nebo vidličkou rozmačkat
- 2 stroužky česneku utřít
- 1 vejce
- majoránka
- sůl
- pepř
- strouhaná houska
- sádlo či olej na smažení
Postup Pohankové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Příprava pohanky: Pohanku řádně propláchnout na cedníku a nechat okapat.
Na tuku zpěnit část cibule, orestovat, vsypat pohanku, ještě trochu orestovat, zalít horkou vodou asi 1 cm nad pohanku, přikrýt poklicí a nechat asi 20 minut stát - voda by se měla vsáknout a pohanka změknout. Měkkou pohanku trochu podrtit - stačí lžící.
Vařenou bramboru nastrouhat, prolisovat, nebo pomačkat vidličkou, přidat pohanku, druhou část cibule, česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, zahustit strouhanou houskou a dobře promíchat.
Z hmoty tvořit karbanátky, obalit je ve strouhance a usmažit v rozpáleném tuku.