Pohankové karbanátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 PL pohanky
1 velká cibule nakrájet drobně
1 větší brambora vařená nastrouhat nebo vidličkou rozmačkat
2 stroužky česneku utřít
1 vejce
majoránka
sůl
pepř
strouhaná houska
sádlo či olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Příprava pohanky: Pohanku řádně propláchnout na cedníku a nechat okapat.

  2. Na tuku zpěnit část cibule, orestovat, vsypat pohanku, ještě trochu orestovat, zalít horkou vodou asi 1 cm nad pohanku, přikrýt poklicí a nechat asi 20 minut stát - voda by se měla vsáknout a pohanka změknout. Měkkou pohanku trochu podrtit - stačí lžící.

  3. Vařenou bramboru nastrouhat, prolisovat, nebo pomačkat vidličkou, přidat pohanku, druhou část cibule, česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, zahustit strouhanou houskou a dobře promíchat.

  4. Z hmoty tvořit karbanátky, obalit je ve strouhance a usmažit v rozpáleném tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!