Podmáslový sirup na lívance
Recepty, OstatníSuroviny
- 8 PL (113 g) másla
- 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
- 1/2 hrnku (120 ml) podmáslí
- 1 PL (15 ml) kukuřičného sirupu
- 1 čajová lžička (6 g) jedlé sody
- 1 čajová lžička (5 ml) vanilkového extraktu
Postup Podmáslový sirup na lívance
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme cukr, podmáslí a kukuřičný sirup. Mícháme šlehací metlou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 2 až 3 minuty.
Přidáme jedlou sodu a vanilku. Pozor! Směs bude šumět a bublat a zdvojnásobí svůj objem, proto je třeba použít skutečně větší hrnec. Odstraníme z plotny a necháme za občasného míchání zhoustnout. Přelijeme přes lívance, palačinky, wafle, apod.