Podmáslový sirup na lívance

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 PL (113 g) másla
1 hrnek (200 g) krupicového cukru
1/2 hrnku (120 ml) podmáslí
1 PL (15 ml) kukuřičného sirupu
1 čajová lžička (6 g) jedlé sody
1 čajová lžička (5 ml) vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme cukr, podmáslí a kukuřičný sirup. Mícháme šlehací metlou. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 2 až 3 minuty.

  2. Přidáme jedlou sodu a vanilku. Pozor! Směs bude šumět a bublat a zdvojnásobí svůj objem, proto je třeba použít skutečně větší hrnec. Odstraníme z plotny a necháme za občasného míchání zhoustnout. Přelijeme přes lívance, palačinky, wafle, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!