Bramborák se zeleninou a kuřecím masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

9 větších brambor
mrkev
hrášek
kukuřice
květák
od každé zeleniny cca hrst
2 kuřecí stehna
lžíce bylinkového másla
7 lžic tmavé strouhanky
4 vejce
1 palička česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, česnek, bylinkového máslo, osolíme a opepříme.

  2. Pořádně promícháme. Přidáme vejce. Promícháme a necháme cca 30 minut odpočívat (brambory pustí vodu). Poté přidáme strouhanku, promícháme a můžeme smažit na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!