Popovický hovězí guláš na pivě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg předního hovězího masa
- 200 g rajčatového protlaku
- 0,5 l masového vývaru
- 0,5 l světlého 12°piva
- 3 velké cibule
- 3 krajíce tvrdého chleba
- 4 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce sádla
- 1 čajová lžička drceného kmínu
- pálivá mletá paprika
- sladká mletá paprika
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup Popovický hovězí guláš na pivě
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do světle hněda.
Maso nakrájíme na kostky asi 2 cm velké a přidáme k cibuli. Okořeníme mletým pepřem, kmínem, lisovaným česnekem a opečeme. Přidáme protlak, sůl, mleté papriky, restujeme jen chviličku a zalijeme vývarem.
Přikryté za občasného zamíchání dusíme, až je maso měkké. Přidáme pivo, nastrouhaný chleba, majoránku a ještě chvíli povaříme aby omáčka zhoustla.
Vhodná příloha houskový knedlík nebo bramboráčky.