Popovický hovězí guláš na pivě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg předního hovězího masa
200 g rajčatového protlaku
0,5 l masového vývaru
0,5 l světlého 12°piva
3 velké cibule
3 krajíce tvrdého chleba
4 stroužky česneku
2 polévkové lžíce sádla
1 čajová lžička drceného kmínu
pálivá mletá paprika
sladká mletá paprika
majoránka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do světle hněda.

  2. Maso nakrájíme na kostky asi 2 cm velké a přidáme k cibuli. Okořeníme mletým pepřem, kmínem, lisovaným česnekem a opečeme. Přidáme protlak, sůl, mleté papriky, restujeme jen chviličku a zalijeme vývarem.

  3. Přikryté za občasného zamíchání dusíme, až je maso měkké. Přidáme pivo, nastrouhaný chleba, majoránku a ještě chvíli povaříme aby omáčka zhoustla.

  4. Vhodná příloha houskový knedlík nebo bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!