Podmáslové rohlíčky se slaninou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml podmáslí
- 100 ml vlažné vody
- 25 g rozpuštěného sádla
- 20 g droždí (půl kostky)
- 1,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky cukru
- vejce + stroužek prolisovaného česneku na mazání
- na posyp sezam, kmín nebo mák
- 150-200 g krájené anglické slaniny
Postup Podmáslové rohlíčky se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosátou mouku smícháme s podmáslím, solí, sádlem a kváskem. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na 5 kousku. Každý kousek rozválíme na kruh a ten nařežeme na 8 dílů. Na každý položíme kousek slaniny a stočíme od nejširší strany.
Necháme na plechu ještě 20 minut kynout a pomašlíme rozšlehaným vejcem s česnekem. Posypeme semínky a pečeme asi 20 minut na 190°C.