Medovníková roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce (4 bílky + 3 žloutky)
- 100 g práškového cukru
- 2 PL medu
- 120 g polohrubé mouky
- 1 KL prášku do pečiva
- 1 KL perníkového koření
- na krém: 1 máslo
- 1 karamelové salko
- 300 ml mléka
- 1 karamelový pudinkový prášek
- na obalení: cca 50 g směsi strouhaného perníku a
- mletých ořechů
Postup Medovníková roláda
Postup přípravy receptu
-
Na roládu vyšlehejte z bílků pevný sníh, do sněhu postupně zašlehejte žloutky, cukr a med, nakonec jen lehce vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením.
Těsto rozetřete na pečící papír a ve vyhřáté troubě na 180°C a pečte asi 10 minut. Upečený plát ještě teplý srolujte a nechte vychladnout.
Krém: z mléka, pudinkového prášku uvařte pudink a nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte do pěny, postupně do másla zašlehejte vychlazený pudink a karamelové Salko.
Upečený plát potřete krémem a srolujte do rolády, celou roládu potřete také krémem a obalte směsí perníku a ořechů.