Medovníková roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce (4 bílky + 3 žloutky)
100 g práškového cukru
2 PL medu
120 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
1 KL perníkového koření
na krém: 1 máslo
1 karamelové salko
300 ml mléka
1 karamelový pudinkový prášek
na obalení: cca 50 g směsi strouhaného perníku a
mletých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Na roládu vyšlehejte z bílků pevný sníh, do sněhu postupně zašlehejte žloutky, cukr a med, nakonec jen lehce vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením.

  2. Těsto rozetřete na pečící papír a ve vyhřáté troubě na 180°C a pečte asi 10 minut. Upečený plát ještě teplý srolujte a nechte vychladnout.

  3. Krém: z mléka, pudinkového prášku uvařte pudink a nechte vychladnout. Máslo vyšlehejte do pěny, postupně do másla zašlehejte vychlazený pudink a karamelové Salko.

  4. Upečený plát potřete krémem a srolujte do rolády, celou roládu potřete také krémem a obalte směsí perníku a ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!