Plněné papriky ve smetanové omáčce s křenem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 větší kapie
400 g mletého masa
1 cibule
200 ml smetany
2 lžíce strouhaného sterilovaného křenu
50 g mouky
vývar
sůl
pepř
olej
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kapie očistíme a odstraníme vnitřek. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a připravené papriky naplníme.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli, vložíme papriky a podlijeme vývarem. Dusíme cca 35 minut. Papriky vyndáme, mouku rozmícháme v trošce vody a nalijeme do pánve. Necháme provařit 20 minut, přidáme smetanu, křen a necháme přejit varem. Papriky vrátíme do omáčky.

  3. Podáváme s rýži a na talířích posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!