Plněné papriky ve smetanové omáčce s křenem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 větší kapie
- 400 g mletého masa
- 1 cibule
- 200 ml smetany
- 2 lžíce strouhaného sterilovaného křenu
- 50 g mouky
- vývar
- sůl
- pepř
- olej
- pažitka
Postup Plněné papriky ve smetanové omáčce s křenem
Postup přípravy receptu
-
Kapie očistíme a odstraníme vnitřek. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a připravené papriky naplníme.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli, vložíme papriky a podlijeme vývarem. Dusíme cca 35 minut. Papriky vyndáme, mouku rozmícháme v trošce vody a nalijeme do pánve. Necháme provařit 20 minut, přidáme smetanu, křen a necháme přejit varem. Papriky vrátíme do omáčky.
Podáváme s rýži a na talířích posypeme pažitkou.