Plněná vepřová panenka špenátem, mozzarelou a sušenými rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 500 g vepřové panenky
- 20 dkg dlouhé slaniny
- cca 200 g listového mraženého špenátu
- hrst sušených rajčat
- mozzarella
- sůl
- sečuánský pepř
- 4 stroužky česneku
- brambory
- cibulka
Postup Plněná vepřová panenka špenátem, mozzarelou a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Maso si rozkrojíme a uděláme plát, popřípadě naklepeme. Osolíme a opepříme.
V misce si připravíme náplň. Dáme špenát, mozzarelu a rajčata do misky, vše vidličkou promícháme a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Plát masa si osolíme i opepříme a dáme náplň.
Maso svineme v roládu a utáhneme dle potřeby nití. Na pánvi ji zprudka osmahneme. Formu na srnčí hřbet si vymažeme máslem a vysteleme slaninou. Vložíme orestovanou panenku a zakryjeme slaninou.
Pečeme asi 15 minut přikryté alobalem a 10 minut odkryté na 200°C. Přílohu jsem volila šťouchané brambory a podlila dochuceným výpekem zjemněným máslem.