Plněná vepřová panenka špenátem, mozzarelou a sušenými rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 500 g vepřové panenky
20 dkg dlouhé slaniny
cca 200 g listového mraženého špenátu
hrst sušených rajčat
mozzarella
sůl
sečuánský pepř
4 stroužky česneku
brambory
cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Maso si rozkrojíme a uděláme plát, popřípadě naklepeme. Osolíme a opepříme.

  2. V misce si připravíme náplň. Dáme špenát, mozzarelu a rajčata do misky, vše vidličkou promícháme a dochutíme solí, pepřem a česnekem. Plát masa si osolíme i opepříme a dáme náplň.

  3. Maso svineme v roládu a utáhneme dle potřeby nití. Na pánvi ji zprudka osmahneme. Formu na srnčí hřbet si vymažeme máslem a vysteleme slaninou. Vložíme orestovanou panenku a zakryjeme slaninou.

  4. Pečeme asi 15 minut přikryté alobalem a 10 minut odkryté na 200°C. Přílohu jsem volila šťouchané brambory a podlila dochuceným výpekem zjemněným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!