Plněná vepřová kapsa se žampionovou náplní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kotleta (kýta)
- žampiony
- jarní cibulka
- anglická slanina
- sušená rajčata
- olej
- sůl
- pepř mletý
- hladká mouka
- Sýrová omáčka:
- plísňový sýr Niva
- tavený smetanový sýr
- mléko
Postup Plněná vepřová kapsa se žampionovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Maso naporcujeme asi na 1,5 cm silné plátky, prořízneme do nich kapsu, osolíme, opepříme, potřeme olejem i uvnitř a necháme odpočinout v lednici.
Připravíme náplň: na pánev dáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu oleje, chvilku orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, restujeme asi pět minut, přidáme nakrájenou cibulku a sušená rajčata a chvilku ještě orestujeme.
Vychladlou nádivku plníme do kapes, uzavřeme párátky nebo kovovýma jehlama, obalíme v mouce a na oleji opečeme.
Dáme do pekáčku, přikryjeme a dopečeme asi 20 minut v troubě.
Sýrová omáčka: rozehřejeme mléko, přidáme sýry a za stálého míchání prohříváme do zhoustnutí.
Kapsy dáme spolu s různě upravenýma bramborama na talíře, dozdobíme zeleninkou a přelejeme omáčkou. Pak už jen stačí popřát dobrou chuť.