Plněná kuřecí roláda

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 plátek kuřecího masa (z vykoštěného kuřete)
100 g anglické slaniny
2 lžíce dijonské hořčice
mletá uzená paprika
sůl
máslo
na nádivku:
4 vejce
3 jarní cibulky
1 červená paprika
1 malá plechovka sterilovaného hrášku
3 lžičky medvědího česneku
2 lžíce petrželky (nasekané)
sůl
barevný pepř
kousek másla
jehly na špízy
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, anebo koupíme již hotový plát na roládu. Na kousku másla orestujeme kolečka jarní cibulky a použijeme i zelenou část. Zalijeme rozkvedlanými vajíčky, která jsme před tím osolili a opepřili. Vejce necháme srazit a přisypeme medvědí česnek.

  2. Plotýnku vypneme a do mírně vychladlých vajíček vmícháme slabé proužky červené papriky, hrášek z plechovky bez nálevu a kudrnku.

  3. Kuřecí plát rozklepeme paličkou a obě strany osolíme. Tu stranu, na kterou budeme klást nádivku ještě posypeme mletou uzenou paprikou, pomažeme dijonskou hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny.

  4. Vaječnou směs rozložíme po prostředku masa a zavineme. Zajistíme jehlami, párátky, popř. převážeme nití. Přeložíme do pekáče a ještě trochu posypeme uzenou paprikou.

  5. Mírně podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě na 200°C asi 1 hodinu.

  6. Alobal sundáme, roládu poklademe plátky másla a odkryté dopečeme dozlatova ještě asi 1/2 hodinky. V průběhu pečení přeléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!