Plněná kuřecí roláda
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 plátek kuřecího masa (z vykoštěného kuřete)
- 100 g anglické slaniny
- 2 lžíce dijonské hořčice
- mletá uzená paprika
- sůl
- máslo
- na nádivku:
- 4 vejce
- 3 jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
- 3 lžičky medvědího česneku
- 2 lžíce petrželky (nasekané)
- sůl
- barevný pepř
- kousek másla
- jehly na špízy
- alobal
Postup Plněná kuřecí roláda
Postup přípravy receptu
-
Kuře vykostíme, anebo koupíme již hotový plát na roládu. Na kousku másla orestujeme kolečka jarní cibulky a použijeme i zelenou část. Zalijeme rozkvedlanými vajíčky, která jsme před tím osolili a opepřili. Vejce necháme srazit a přisypeme medvědí česnek.
Plotýnku vypneme a do mírně vychladlých vajíček vmícháme slabé proužky červené papriky, hrášek z plechovky bez nálevu a kudrnku.
Kuřecí plát rozklepeme paličkou a obě strany osolíme. Tu stranu, na kterou budeme klást nádivku ještě posypeme mletou uzenou paprikou, pomažeme dijonskou hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny.
Vaječnou směs rozložíme po prostředku masa a zavineme. Zajistíme jehlami, párátky, popř. převážeme nití. Přeložíme do pekáče a ještě trochu posypeme uzenou paprikou.
Mírně podlijeme vodou a pečeme přikryté v troubě na 200°C asi 1 hodinu.
Alobal sundáme, roládu poklademe plátky másla a odkryté dopečeme dozlatova ještě asi 1/2 hodinky. V průběhu pečení přeléváme výpekem.