Plněná kotletka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g kotleta vcelku
niva
čerstvý listový špenát
šunka
česnek
sůl
polohrubá mouka
grilovací koření
vývar
voda

Postup přípravy receptu

  1. Z kotletky uděláme placku, kterou jsme velmi mírně osolili a potřeli drceným česnekem. Na to nastrouháme nivu, poklademe plátky šunky, na šunku dáme listy špenátu. Čím víc, tím líp, já dala málo. Zavineme, zavážeme a zlehka posypeme grilovacím kořením.

  2. Roládu nejprve opečeme ze všech stran, poté přendáme do pekáčku a lehce podlijeme vývarem nebo vodou. Při pečení průběžně roládu přeléváme výpekem.

  3. Když je maso měkké, tak je vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme polohrubou moukou, rozředíme vývarem nebo vodou do konzistence řidší omáčky. Provaříme, až se omáčka pěkně leskne. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem a přelijeme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!