Brambory zapékané s houbami
Recepty, HoubySuroviny
- 1 kg ve slupce uvařených brambor
- 1 větší cibule
- 500 g hub (lesních nebo hlíva)
- 200 g uzené vařené šunky (ne Pražská apod.)
- 3 vajíčka vařené natvrdo
- 150 ml zakysaná smetana
- sůl
- olej
- pepř
- olej
- několik lžic mléka
Postup Brambory zapékané s houbami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a podusíme asi 20 minút.
Do vymazaného pekáčiku narežeme na kolieska polovicu zemiakov, jemne osolíme, rozložíme hubovú zmes. Poukladáme na kolieska narezané vajíčka a zakryjeme druhou polovicou zemiakov (narezané na kolieska).
Smotanu premiešame s mliekom a zemiaky polejeme. Pečieme pri strednej teplote asi 30 minút.