Plech plný dobrot

Recepty, Ryby

Suroviny

5-6 filetů pangasia file aljašské tresky či jiné oblíbené ryby
250 g nahrubo nastrouhaného sýra Čedar (približně)
10 koleček šunkového salámu
máslo
brambory (podle velikosti plechu - zhruba 15 ks)
smetana
mražená zeleninová směs
sůl
kmín
grilovací koření
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Plech si vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme pár kousků másla, na ně poklademe kolečka salámu a na něj nasypeme nahrubo nastrouhaný čedar. Doprostřed naskládáme vedle sebe ještě zmrazené, opláchnuté kousky ryby. Ty posolíme a okmínujeme, necháme odpočinout v ledničce.

  2. Mezitím si oloupeme brambory, opláchneme a ve velké míse smícháme se zmrzlou zeleninou. Poté přidáme na plech kolem ryb po obou stranách.

  3. Brambory osolíme, okmínujeme, posypeme majoránkou a kdo chce, může použít grilovací koření, nebo jakékoli jiné, které má rád.

  4. Vše polijeme smetanou a dáme péct na 200°C asi 1 hodinu, dokud nebudou brambory hotové (čím menší kousky brambor, tím rychleji se upečou). Pěkně do nich vsákne smetana, takže budou dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!