Plech plný dobrot
Recepty, RybySuroviny
- 5-6 filetů pangasia file aljašské tresky či jiné oblíbené ryby
- 250 g nahrubo nastrouhaného sýra Čedar (približně)
- 10 koleček šunkového salámu
- máslo
- brambory (podle velikosti plechu - zhruba 15 ks)
- smetana
- mražená zeleninová směs
- sůl
- kmín
- grilovací koření
- majoránka
Postup Plech plný dobrot
Postup přípravy receptu
-
Plech si vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme pár kousků másla, na ně poklademe kolečka salámu a na něj nasypeme nahrubo nastrouhaný čedar. Doprostřed naskládáme vedle sebe ještě zmrazené, opláchnuté kousky ryby. Ty posolíme a okmínujeme, necháme odpočinout v ledničce.
Mezitím si oloupeme brambory, opláchneme a ve velké míse smícháme se zmrzlou zeleninou. Poté přidáme na plech kolem ryb po obou stranách.
Brambory osolíme, okmínujeme, posypeme majoránkou a kdo chce, může použít grilovací koření, nebo jakékoli jiné, které má rád.
Vše polijeme smetanou a dáme péct na 200°C asi 1 hodinu, dokud nebudou brambory hotové (čím menší kousky brambor, tím rychleji se upečou). Pěkně do nich vsákne smetana, takže budou dobré.