Lososové burgery s quinoa a špenátem

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g lososa
1/2 šálku /šálek = 250 ml / quinoa
100 g baby špenátu
1/2 lžičky mletého bobkového listu
1-2 šalotky
1 větší vejce
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
olej na smažení
Salát:
rukola
červený grep
Zálivka:
olivový olej
sůl
pepř
vinný ocet
dijonská hořčice(nebo hrubozrnná) množství podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z lososa odstraníme kůži a odvážíme 200 g, které rozsekáme (rozmixujeme) na jemno. Zbylých 300 g nakrájíme na drobné kostičky a spojíme s rybí fáší.

  2. Quinou uvaříme podle návodu a necháme vystydnout. Připraveného lososa smícháme s quinoa, lístky špenátu, vejcem, jemně pokrájenou šalotkou, olejem, mletým bobkovým listem a podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Tvoříme menší placičky, které osmažíme na oleji dozlatova. Podáváme se salátem z rukoly a grepu, se zálivkou z uvedených ingrediencí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!